Herman van Veen

In 2011 vroeg Herman van Veen mij de muziek te maken voor een nieuwe kinder theatervoorstelling over Alfred Jodocus Kwak. Toen deze voorstelling af was vroeg hij mij in zijn voorstelling te komen spelen.
Ik heb uiteindelijk bijna een jaar in zijn voorstelling gitaar en percussie gespeeld, waaronder een serie van 34 voorstellingen in Carré (een bijzondere ervaring). Begin 2012 mede-produceerde ik zijn nieuwste studio album ‘Vandaag’.
Uiteindelijk ben ik gestopt met vast in de voorstelling spelen, niet omdat ik het niet leuk vond om te doen maar omdat Herman gemiddeld zo’n 120 voorstellingen per jaar speelt. Een dergelijk schema laat weinig ruimte voor andere projecten.
Ik speel zo en dan nog met veel plezier mee bij speciale projecten die een afgebakende periode hebben. Erg leuk vind ik het ook dat twee goede vrienden van mij nu in zijn voorstelling mee spelen. Dave Wismeijer op bas en Willem Wits percussie.

Het is fantastisch dat Herman jonge mensen betrekt. Hij geeft je meestal ook veel verantwoordelijkheid wat een goede leerschool is. Een mooi voorbeeld:
Toen ik een paar voorstellingen mee had gespeeld zei Herman in de auto terug van een voorstelling: ‘Het lijkt me leuk om van ‘Titaantjes’ en ‘Vandaag’ (twee liedjes die we toen nieuw in de voorstelling speelden) een single te maken. Ik wil dat jij die songs opneemt, helemaal zoals jij dat zou doen. Daarna gaan Edith (Leerkes, gitariste) en ik onze saus toe voegen’ Zo gezegd zo gedaan.

Kort nadat het singletje af was zaten we na een voorstelling in een hotelbar nog iets te drinken toen Herman zich midden in een gesprek tot mij richtte en zei ‘Je kan nu gewoon door, ik zal Roger (zijn secrtetaris) je een lijst met songs laten sturen’. Hij bedoelde dat hij een selectie van de nieuwe liedjes in de voorstelling zou maken en dat we met dezelfde formule die liedjes zouden gaan opnemen.

Hij gaf mij zo dus erg veel vrijheid en tegelijkertijd een heleboel verantwoordelijkheid en ik heb daar veel van geleerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s