Fubroz

Actief:
Februari 2005 t/m December 2006

Fubroz begon in Februari 2005 toen Jelte (Tuinstra), die ik eigenlijk nauwelijks kende, mij vroeg of ik zin had bij hem thuis te komen jammen. We speelden funk geïnspireerd door George Clinton, Prince, The Meters en de Red Hot Chili Peppers. We vonden het zo leuk om te doen dat we de volgende dag weer afspraken en ons eerste nummer opnamen, bij hem op zolder. Dit ging zo een week lang door totdat we een heel funk/rock album hadden met hier en daar de nodige puberale grappen. Dit cdtje verkochten we op school aan vrienden en hun vrienden. Een van die vrienden was Willem Wits, een iets oudere drummer die de muziek te gek vond. Hij gaf aan graag in ons bandje te komen drummen.
Eind Oktober van dat jaar speelde ik met mijn punk bandje in de voorronde van een lokale bandwedstrijd. Op de maandag voor het optreden zei de drummer af, ik stelde vervolgens voor dat Fubroz zou invallen. Fubroz was alleen nog niet compleet, Willem had aangegeven te willen drummen maar daar was nooit wat van gekomen, we hadden nooit gerepeteerd laat staan live gespeeld.
Die dinsdag vroegen we Willem om bij ons te komen drummen, op donderdag hadden we onze eerste repetitie als 3 mans formatie en vrijdag een optreden van 45 minuten.
Dit optreden hebben we grotendeels jammend doorgebracht. We wonnen de voorronde en de enorme boom van een metalhead achter de bar noemde ons engelen.
Hierna deden we o.a. mee aan Gooise Goden (bandwedstrijd van het inmiddels vergane Tagrijn, Hilversum) waar we in de finale de Publieksprijs wonnen. In  de zomer van 2006 speelden we een paar optredens in Frankrijk en in September op het Reeperbahn Festival in Hamburg.
Een van de meest typerende dingen aan Fubroz was dat we vaker live speelden dan repeteerden, iets waar we destijds heel trots op waren.
Eind 2006 waren vooral Jelte en ik qua muzikale smaak zo uit elkaar gegroeid dat we besloten uit elkaar te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s